Røykeslutt med boka «Endelig ikke-røyker»

Endelig ikke-røyker

«Endelig ikke-røyker – Den lette måten å slutte på», er ei bok som er skrevet av den notoriske storrøykeren Alan Carr. Boka tar deg gjennom en trinn-for-trinn prosess, der du progressivt vil merke at du ikke lenger har lyst på røyk.

Boka er utgitt på en rekke språk, og har gjennom media fått enorm publisitet, fordi den har hjulpet mange røykere med å slutte.

Slik er boken, «Endelig ikke-røyker» lagt opp

Du begynner å lese boken mens du fortsatt røyker. For hvert kapittel du leser, vil du få mindre og mindre lyst på røyk. Idet du har lest den siste siden, sies det at du ikke lenger vil ha lyst på røyk. Undertegnede har selv lest og snakket med et bredt utvalg av personer som har lest boka. Her er et par historier fra virkeligheten:

Bussjåføren Steinar kuttet røyken for snart 10 år siden

Endelig ikke-røyker – den lette metoden å slutte på

Bussjåføren Steinar var en notorisk storrøyker, men hadde sett seg lei på å være slave til tobakken. Han hadde forsøkt røykeplaseter, røyketyggis og kutt i antall sigaretter han røyket per dag. Det tok ikke mange uker fra tobakkforbruket var tilbake til normalen, og røyksuget hans kom tilbake når han sluttet med nikotinsubstitutter som tyggis og plaster. Etter tips fra en kollega, fikk han høre om boken, og etter å ha lest den og fulgt metoden var han helt røykfri. Det er snart 10 år siden han sluttet å røyke, og han har ikke tatt ett eneste trekk siden han leste den siste siden i «Endelig ikke-røyker».

Sosiale Lise ville slutte å røyke pga økonomi

Endelig ikke-røyker – for kvinner

Barkéeperen Lise hadde det likedan. Hun røyket som en skorstein, og bestemte seg for å stumpe røyken. Den viktigste grunnen til at Lise ville utføre ett røykeslutt var av økonomisk karakter. Selv er hun veldig sosial, og synes røyken ga stor glede i sosiale lag og sammenhenger. Dog begynte hun å lese boken, og etterhvert som hun leste, fikk hun mindre og mindre lyst til å røyke. Til slutt hadde røyksuget nesten gitt seg, og hun hadde bare få sider igjen av boken.

Historien til Lise var ikke like fremgangsrik og lystig som Steinars, for Lise turte nemlig aldri å lese de siste sidene av boken, hun tok valget: Hun ville forbli en røyker, fordi hun synes det var trivelig å røyke.

En effektiv medode som hjelper til røykeslutt

Siste eksempel illustrerer godt hvor effektiv metoden i boken er, da en person som faktisk likte å røyke, men ville slutte pga økonomi, faktisk måtte slutte å lese, fordi hun ville beholde røyksuget. Det er ganske utrolig.

«Endelig ikke-røyker» i to utgaver

Boken kommer i to utgaver: Den tradisjonelle «Endelig ikke-røyker», samt. en utgave som er spesielt myntet på kvinner. Boken koster omlag 200 kroner, og er utvilsomt en god investering for deg som vil slutte å røyke. Her er to linker til Haugen Bok (bokhandler på internett), der du investere i egen helse og livskvalitet:

Endelig ikke røyker er forøvrig et smart gavetips, for tenk så flott det er å hjelpe de du har kjær til røykestopp!

God fornøyelse!